Opskrift: Chokoladekage med appelsin og valnødder

Når der skal bages kage på tur, gælder det om at finde en nem chokoladekage opskrift. Samtidig vil de fleste af os også gerne have, at resultatet munder ud i en lækker, svampet chokoladekage.

Det er heldigvis muligt at få begge dele, og vi har synes selv, at vi har testet os frem til en chokoladekage opskrift, der både er nem, hurtig og lækker. For en ekstra mumset kage tilsatte vi hele stykker af mørk chokolade samt appelsin og hakkede valnødder – det kan virkelig anbefales.

Vi vil faktisk gå så langt som at sige, at du ikke kan fejle med denne kage. Det er en nem chokoladekage, som både børn og begyndere trygt kan give sig i kast med. 

Læs med herunder og se hvordan du gør.

Svampet chokoladekage opskrift

Ingredienser (18 muffins eller én kage):

190 gram hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. vanillesukker
275 gram sukker
60 gram usødet kakaopulver
1½ deciliter kakaomælk*
3/4 deciliter raps- eller solsikkeolie
2 æg
1½ deciliter mælk (gerne sødmælk)
Saft og skal fra to økologiske appelsiner**
100 gram groft hakket mørk chokolade**
100 gram hakkede valnødder**
 

* Kan erstattes med kaffe eller baileys til voksne.

** Kan udelades.

 

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser (undtagen valnødder og chokolade) i en skål eller gryde.
Tilsæt de våde ingredienser (kakao, olie, æg og mælk og appelsinsaft og skal). Rør dejen godt sammen. Bemærk! Dejen er meget flydende – det skal den være, og det skal nok blive godt.
Hæld dejen op i enten en smurt muffinform eller anden kageform. Dejen kommer til at hæve en del, så fyld maks. 2/3 af formen op.
Put stykker af mørk chokolade og hakkede valnødder ned i dejen.
Hvis du laver muffins, skal de bage cirka 12-15 minutter afhængig af, hvor koldt det er i vejret. Hvis du har et termometer, skal du stile efter at bage ved 175-180 graders varme
Laver du én stor kage, skal du regne med 40-50 minutter. Tjek dog altid når du nærmer dig slutningen. Hvis kagen stadig virker flydende så bag 5 minutter ekstra, indtil du føler den er fast, og der ikke hænger dej ved, når du stikker en pind i.
Vi synes, at kagen er superlækker bare, som den er. Den kan dog sagtens opgraderes yderligere med glasur, ganache, smørcreme eller anden form for frosting, hvis det ønskes.

 

Udstyret:

Vi testede chokoladekagen i Omnia ovn med både en muffinform og en rund silikoneform. Begge dele blev virkelig vellykket.

Både vores chokolade cupcakes og kagen slap formene nemt efter bagning og var saftige, svampede og helt perfekte med smag af appelsin, knas fra valnødderne og lidt ekstra snask fra de små chokoladestykker. Man kan dog sagtens lave en dejlig chokoladekage eller nogle skønne muffins uden disse ingredienser.

Da vi var ude at testbage, havde vi endnu ikke fået det praktiske Omnia termometer på lager. Det har vi nu, og næste gang vi skal ud at bage, skal det helt sikkert med, så vi kan have endnu bedre føling med temperaturen under bagningen.

Omnia ovnen kan bruges ovenpå alle typer brændere. Vi brugte det trofaste Trangia stormkøkken med gasbrænder, der var nemt at justere i forhold til varmen og samtidig kunne klare det lidt kølige vejr og den lange bagetid på kagen.

 

Klar, parat...bag!