Tunneltelte

Køb et tunneltelt og få et telt med det bedste forhold mellem vægt og kvadratmeter. Tunneltelte er praktiske telte, med højt komfort niveau. Vindstabile gør dem perfekte til fjeld. Rummelige og høj apsis gør det til dit andet hjem på camping.

Læs mere

Filter

ASIVIK

1.799,00 kr. 
ASIVIK

2.999,00 kr. 
ASIVIK

3.999,00 kr. 
ASIVIK

7.499,00 kr. 
ASIVIK

2.499,00 kr. 
BERGANS

3.749,00 kr. 
MSR

3.999,00 kr. 
MSR

4.799,00 kr. 

Tunneltelte er et fantastisk valg

Er du på jagt efter et godt telt – men på herrens mark, når du skal begrænse valgmulighederne? Så bør du overveje et tunneltelt til din camping-, festival- eller vandreferie. Du får nemlig et godt telt, der kan klare vinden på fjeldet og samtidig levere på rummelighed og vægt. Alt i alt et praktisk telt med komforten i orden. Der er mange gode grunde til at vælge et tunneltelt, og her får du dem serveret.

Husk at åbne ventilationen!

Det fede ved tunneltelte er, at de faktisk har rigtig god ventilationsmuligheder – så længe du husker at åbne dem. De er placeret i hver ende af teltet, så der er let ind- og udgang for luften. Stiller du det korrekt, så teltet flugter med vinden, så har du naturlig ventilationssystem, der ofte løser dine problemer med kondens.

Hvorfor vælge et tunneltelt?

  1. Høj vindstabilitet
    Køb et tunneltelt og få et vindstærkt telt med høj vindstabilitet i forhold til kubikmeter. Stil altid dit tunneltelt, så det flugter med vindretningen. Brug bardunerne på siden af teltet, hvis I er bange for, at vinden skifter i løbet af natten.

  2. Flere soveværelser
    I et tunneltelt med to sovekabiner, så får I god soveplads og privatliv næsten som derhjemme. Det er guld værd, hvis man er afsted med nogen man ikke kender så godt endnu eller bare ikke ønsker at blive sparket af sovende unger i løbet af natten.

  3. Mulighed for opbevaring eller opholdsrum
    I de små tunneltelte er det lille fortelt genial til opbevaring af rygsække og andet udstyr. Så er det kun liggeunderlag og sovepose, der skal være plads til inde i kabinen. På dage med regnvejr, kan kabinen slås ned og rulles sammen, så der er mere plads til indendørshygge.

  4. Bedste vægt ift. kvadratmeter
    Tunneltelte er ofte lavet i silikoniseret nylon og teltstænger i aluminium, hvilket er utrolig lette materialer. Selve konstruktionen medfører også, at der ikke er behov for så meget af det. Der er skåret godt ind til benet i forhold til hvor mange kvadratmeter, du får foræret. Alt i alt et rummeligt letvægtstelt.

Den eneste ulempe ved et tunneltelt, som de færreste tænker over er, at teltets fodaftryk er stort og langt. Især et lidt større tunneltelt til 6 personer eller 4 personer. Det kan være besværligt at finde en god plan plads til teltet. Det er dog sjældent et problem i Danmark, men oftere på fjeld, hvor underlaget er ujævnt og kuperet. Er det en bekymring, som du har, så kan du købe mindre telte – eksempelvis et lille kuppeltelt eller 2 personers telt.

Hvad kendetegner et tunneltelt?

Et tunneltelt har form som en tunnel, som navnet også hentyder. Selve skelettet på tunneltelte består af 1 eller flere teltstænger, der buer og udgør selve konstruktionen. Ser vi bort fra de små 1 personers tunneltelte, hvor hele teltet udgør sovekabinen, så består et tunneltelt af et eller to sovekabiner samt et lille fortelt eller midterum. Her er der plads til et par rygsække eller campingstole og trangia, når det bliver dårligt vejr.

Tunneltelte varierer selvfølgelig i højden, bredden og længde, alt efter størrelse - men forholdet mellem de tre er nogenlunde fast, da dette gør dem til både et vindstærkt og rummeligt telt. En høj apsis giver en hjemlig fornemmelse og god komfort på turen. Højt til loftet påskønnes især, når man kan tage bukser på nogenlunde oprejst eller sidde i en campingstol i forteltet og binde sinde sko.

På tur er et tunneltelt fantastisk, fordi det kan stilles langs med vinden, så den har mindst muligt overflade op imod den stride vind. Og så har du et rimelig vindstabilt telt i forhold til indre kvadratmeter. Af samme grund er tunneltelte og deres konstruktion et solidt valg til ekspeditioner og fjeldvandring. Teltet Explorer 2 fra  Asivik er et suverænt tunneltelt til 2 personer.

Skal du på fjeld eller afsted om vinteren, så skal du holde øje med, at modellen kan klare mosten. Du risikerer nemlig at løbe ind i tunneltelte, der er beregnet til camping og festival. De er som regel lidt tungere, billigere, med ringere ventilation og muligvis med en højere apsis – end hvad godt er, når du skal overnatte over trægrænsen på fjeldet.